Krewetki panierowane z sosem Tikka Masala

Pyszna przekąska!

Składniki:

  •   krewetki tygrysie surowe - 300g
  •   sok z cytryny - 1 łyżeczka
  •  czosnek - 2 ząbki
  •  sól, pieprz czarny do smaku
  •  mąka   
  •  jajko
  •  bułka tarta
  •  olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

1. Krewetki obrać z pancerza pozostawiając ogonek i jeden pierścień. Włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 1 godzinę.   

Reklama

2. Opanierować w mące, jajku, bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem np. Tikkka Masala "Tarsmak" 

Smacznego!  

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje