Krewetki z limonką

Elegancka przystawka.

Składniki na ok. 4-6 porcji:

Reklama

- 16-20 krewetek tygrysich,
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek,
- sok z 2 limonek,
- świeżo zmielony czarny pieprz,
- sól,
- limonka do podania

Przygotowanie:

Przygotowanie 20 min. Marynatę przygotować przez zmiksowanie oliwy z sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Następnie obrane ze skorupek krewetki moczyć w marynacie i nakładać na ruszt lub patelnie grillową, obracając, aż będą gotowe. Podawać posypane dodatkowo pieprzem.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: krewetki | owoce morza | przystawki i przekąski | afrodyzjaki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje