Kruche ciasteczka

Przełóż nadzieniem i udekoruj jak lubisz!

Składniki dla: 20 sztuk

Składniki

  • 25 dag masła
  • 3 szklanki mąki krupczatki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • sól

Składniki - lukier

  • 6 łyżek soku z cytryny
  • 20 dag cukru
  • barwniki spożywcze

Składniki - polewa, nadzienie

  • 3 łyżki dżemu wiśniowego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki kremu czekoladowego
  • tabliczka mlecznej czekolady

Sposób przygotowania

1. Masło pokrusz, wymieszaj z mąką, dodaj cukier, żółtka i sól, zagnieć. Schłodź. Ciasto rozwałkuj, wykrój koła i kwiatki. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 

2. Połowę ciastek smaruj dżemem, masłem i kremem. Przykryj pozostałymi krążkami. 

3. Utrzyj sok z cytryny z cukrem. Lukier podziel, dodaj barwniki spożywcze. Czekoladę rozpuść. Ciastka polewaj lukrem i czekoladą. Układaj ozdoby.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje