Krupnik

Pyszna polska zupa.

Składniki:

- 1 szklanka kaszy perłowej,
- mały kawałek selera,
- 1 pietruszka,
- 2 marchewki,
- 20 dag pieczarek,
- 20 dag ziemniaków,
- 2 lt bulionu,
- sól, pieprz,
- kilka gałązek kopru

Przygotowanie:

Reklama

Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oddzielnie ugotować kaszę. Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i seler, gotować do miękkości ok. 10 min., po czym wrzucić ziemniaki. Kiedy ziemniaki będą już miękkawe dodać kaszę i przesmażone na maśle plastry pieczarek. Zupę zagotować i podawać posypaną siekanym koperkiem.

Dowiedz się więcej na temat: zupa | kasza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje