Krwisty befsztyk z sosem pieprzowym

Propozycja dla dwojga.

Składniki:

Reklama

- 30 dag polędwicy wołowej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 50 dag białego wytrawnego wina
- 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30 proc.
- 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy
- sól
- 2 gałązki rozmarynu

Przygotowanie:

Polędwicę wołową pokroić na porcje. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła usmażyć polędwicę na lekko krwisto, odstawić w cieple miejsce ( ale nie do piekarnika). Z patelni zlać tłuszcz, wlać wino, doprowadzić do wrzenia i dodać osaczony z zalewy pieprz, doprawić solą. Sos gotować do zgęstnienia na wolnym ogniu. Polędwicę podawać z sosem gałązkami rozmarynu. Czas przygotowania 30 min.
Przepis na 2 osoby.
Koszt jednej porcji 19 zl.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | wołowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje