Kuleczki ziemniaczano-twarogowe ze szpinakiem

Kuleczki ziemniaczano-twarogowe podane z jogurtowo-czosnkowym dipem to nietuzinkowa propozycja na karnawałową przekąskę, która nie wymaga wiele wysiłku!

Kuleczki ziemniaczane
Kuleczki ziemniaczanemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Do ziemniaków dodać twaróg, jajko, pieprz, bułkę tartą, sos sojowy i sól do smaku. Dodać również posiekany szpinak i dokładnie wymieszać dłonią.

2. Z tak przygotowanej masy uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące i usmażyć na głębokim rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Do jogurtu dodać rozdrobniony czosnek, sól do smaku i dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno z dipem jogurtowo czosnkowym.

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas