Kurczak pieczony

Tak przygotowany kurczak będzie królował na stole!

Czas przyrządzenia: ok. 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • Mięso:
  • kurczak
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag kurek
  • 3 łyżki śmietany
  • cytryna
  • natka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki dżemu • owoce
  • Marynata:
  • sok z cytryny
  • czerwona papryka
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do kurczaka złocistego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1 Przygotuj marynatę. Kurczaka natrzyj marynatą. Odstaw na 30 minut. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 20 minut w temp. 200°C, zmniejsz ją do 180°C i piecz jeszcze 1,5 godziny.

2. Grzyby smaż na maśle z solą i pieprzem, dodaj śmietanę, wymieszaj. Fasolkę ugotuj. Do brzoskwiń włóż dżem. Kurczaka podawaj z warzywami i owocami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje