Kurczak po tajsku

Egzotyczna rozkosz dla podniebienia.

Składniki:

Reklama

- 1,5 kg piersi z kury,

- 4 zielone papryki chilli,

- ananas 10 dag,

- ząbek czosnku,

- 1 duża cebula,

- świeża bazylia,

- świeża mięta,

- 2 łyżki sosu sojowego,

- 1 łyżeczka brązowego cukru,

- 1 łyżeczka octu winnego,

- 1 i 1/2 łyżki mąki kukurydzianej,

- 3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Pokroić papryczkę, dodać sos sojowy, cukier, ocet winny. Miętę i bazylię umyć. Dodać wraz z mąką kukurydzianą. Piersi pokroić w paski, obrać czosnek, dodać zmiażdżony. Usmażyć paski mięsa na oliwie z czosnkiem. Cebulę obrać, pokroić w półplastry, smażyć na oleju, dodać mieszaninę chilli, ziół, dodać siekanego ananasa, mięso. Dusić, aż zgęstnieje. Podawać z ryżem na słodko.

Dowiedz się więcej na temat: Piersi | kurczak | drób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje