Kurczak słodko-kwaśny

To światowy hit, który przywędrował do nas z kuchni azjatyckiej - podawany z białym ryżem, jest popularnym daniem na Dalekim Wschodzie. To w gruncie rzeczy bardzo prosty sposób na sycący posiłek, który - choć łączy w sobie różne smaki - podbił podniebienia wielu! By przygotować samodzielnie kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, wystarczy parę chwil - wbrew pozorom, przyrządza się je w kilkanaście minut. Poznajcie nasz przepis!

Możesz zjeść solo, ale doskonale komponuje się z ryżem
Możesz zjeść solo, ale doskonale komponuje się z ryżem123RF/PICSEL

Jak smacznie je ze sobą połączyć? Zobacz dokładną instrukcję:

Kurczak słodko-kwaśny - klasyczne danie kuchni azjatyckiejInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas