Kurczak z grzybami

Możesz użyć dowolnych grzybów.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 4 filety z kurczaka,
- 30 dag grzybów,
- 1 cebula,
- 5 dag startego parmezanu,
- 150 ml bulionu drobiowego,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- 1 łyżka masła,
- sok z cytryny,
- tymianek, sól, pieprz.

Przyrządzanie:

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, dodać cebulkę, zeszklić ją. Dodać pokrojone grzyby, doprawić solą, tymiankiem i pieprzem. Dusić około 20 minut. Wymieszać z parmezanem. Filety umyć, osuszyć, wyciąć w nich kieszonki. Polać sokiem z cytryny. Napełnić farszem, zapiąć wykałaczkami. Obsmażyć w rondlu, dodać rosołek, dusić około 15 minut.
Porcja - 455 kcal
Czas przygotowania: 45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

Dowiedz się więcej na temat: drób | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje