Lazania z łososiem

Aktualizacja

Znudziła ci się tradycyjna lazania? Lazania z łososiem jest odpowiedzią! Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że na stałe zagości w twojej kuchni! Lazania z łososiem zachwyci wszystkich domowników.

Lazania z łososiem to rybna wersja włoskiego klasyka
Lazania z łososiem to rybna wersja włoskiego klasyka123RF/PICSEL

Lazania z łososiem - przygotowanie

Przygotuj sos beszamelowy: Stop masło, oprósz mąka i krótko smaż. Dolej bulion, mleko i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem.

Rybę opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem, a następnie skrop sokiem z cytryny. 

Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż umyty szpinak. Duś przez około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Zetrzyj sery. Natłuść formę. Na spód wylej trochę beszamelu. Ułóż na przemian: makaron, szpinak i łososia. Każdą warstwę polej sosem. Posyp serami. Obłóż pomidorkami.

Piecz ok. 40 minut w temp. 175 st.

Smacznego!

Poznaj też inne smaki z naszej bazy przepisów:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomeloPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas