Łazanki z białym serem i boczkiem

Doskonały obiad w pół godziny.

Składniki na 4 porcje
400 g makaronu łazanki
ok. 500-600 g pełnotłustego twarogu, pokruszonego
150-200 g wędzonego boczku
1 mała cebula, posiekana
3-4 kostki bulionu warzywnego
2-3 łyżki roztopionego masła
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, świeżo mielony czarny pieprz

Reklama

Przygotowanie 30 min.

Łazanki ugotować w ok. 2 litrach bulionu. W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni razem z cebulą (jeśli ma mało tłuszczu to smażyć na małej ilości masła lub oleju). Łazanki odcedzić, polać 3 łyżkami roztopionego masła i wymieszać z pokruszonym twarogiem. Wrzucić na patelnie i podgrzać na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać zioła i podsmażony boczek. Delikatnie wymieszać i od razu podawać.

więcej na www.kulinaria.foody.pl

Dowiedz się więcej na temat: makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje