Łazanki z kapustą

Składniki na 6 porcji: 50 dag kiszonej kapusty, 1 cebula, 4 łyżki oleju, 3 dag grzybów suszonych, 35 dag łazanek, 10 dag żółtego sera, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2–3 jagody jałowca, 2 listki laurowe, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby namocz i ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Kapustę zalej wywarem z grzybów. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj do kapusty. Dołóż przyprawy i gotuj ok. 40 minut.

Po tym czasie do kapusty dodaj pokrojone grzyby. Gotuj jeszcze 20 minut. Przypraw solą i pieprzem. Łazanki ugotuj wg przepisu na opakowaniu. W żaroodpornej formie ułóż na przemian makaron oraz kapustę z grzybami. Posyp startym serem. Zapiekaj 15 minut w temp. 190°C.

Reklama

Przygotowanie: 90 min;

Porcja: 270 kcal;

Cena porcji; ok. 2 zł.

Dowiedz się więcej na temat: Łazanki z kapustą | grzyby | ceny

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje