Leczo

Węgierska potrawa idealna na domową imprezę

Składniki:

  • 500 g papryki
  • 300 g dojrzałych pomidorów
  • mała cebula
  • 10 pieczarek
  • 150 g kiełbasy, np. węgierskiej paprykowej
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie, jeśli pomidory nie są już tak esencjonalne)
  • olej
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Reklama

Przygotowanie:

1. Paprykę oczyść z nasion i błonek. Pokrój. Sparz i obierz pomidory, a następnie pokrój je w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w talarki.

2. Na rozgrzanym oleju w dużym rondlu zeszklij cebulę, zestaw z ognia, oprósz papryką w proszku, dodaj pokrojone pieczarki, wymieszaj i ponownie postaw na ogniu. Dodaj pokrojoną paprykę, pomidory, dopraw solą i pieprzem, duś ok. 10 minut. Dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry, duś kolejne 10-15 min, ew. dołóż koncentrat, dopraw. Duś, aż warzywa zmiękną


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje