Lekka wiosenna sałatka z awokado i pomarańczą

Przepisów na sałatki jest wiele. Możemy je także udoskonalać o produkty, które posiadamy w swojej lodówce. Jedną z propozycji pożywnej sałatki jest ta z dodatkiem awokado oraz pomarańczy. Jak ją przygotować?

Sałatka wiosenna
Sałatka wiosennamateriały prasowe

Sposób przygotowania

Do dużej miski wsyp roszponkę. Sałatę rzymską pokój w cienkie paski, a ogórka w kostkę. Obierz pomarańczę i oczyść ją z białej skórki. Pokrój owoc w grubą kostkę. Następnie obierz awokado i usuń z niego pestkę. Przekrój je na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.

Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz miód. Następnie dodaj pieprz i sól do smaku. Dodaj dressing do sałatki i wymieszaj dokładnie. Przełóż powstałą sałatkę na talerz i udekoruj ją owocami granatu.

Lekką sałatkę podawaj w towarzystwie białego półwytrawnego wina Marani Tbilisuri.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas