Limonkowa herbata mrożona z arbuzem i kiwi

Letnie orzeźwienie.

Składniki:

- 6 łyżeczek herbaty,
- 3 limonki,
- 4 łyżki cukru,
- pół arbuza,
- 2 kiwi,
- 0,25 l. wody mineralnej o smaku cytrynowym,
- kostki lodu,
- mięta

Przygotowanie:

Herbatę zalać 0,75 l. wrzątku i odstawić na 3 minuty do naciągnięcia. Limonkę dobrze umyć i pokroić na plasterki, pozostałe limonki wycisnąć. Zmieszać herbatę, cukier i sok z limonek. Dodać plasterki limonek i odstawić do ostygnięcia. Odciąć plaster arbuza i przekroić go na 4 części, z reszty arbuza wyciąć kulki. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Owoce i kostki lodu dodać do schłodzonej herbaty, dolać wodę mineralną. Dekorować świeżą mięta i kawałkami arbuza.
Czas przygotowania: 15 minut
Jedna porcja zawiera: 590 kJ/141 kcal

Dowiedz się więcej na temat: kiwi | herbata | arbuz | napoje

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje