Łódeczki faszerowane serem

Ziemniaki można podawać na wiele sposobów. Oto przepis na smaczne łódeczki, które można zrobić i na obiad, i na kolację.

Tak podane ziemniaki smakują doskonale.
Tak podane ziemniaki smakują doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • kilka ziemniaków
  • żółty ser
  • masło
  • cebula

Sposób przygotowania:

Niewielkie ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach w lekko posolonej wodzie. Potem wyjmij je i lekko przestudź polewając zimną wodą. Obierz z łupinek. Przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wydrąż. Środki ziemniaków utrzyj z masłem i startym żółtym serem. Dodaj podsmażoną cebulkę i pokrojony w kosteczkę wędzony boczek. Przypraw do smaku. Łódeczki napełnij farszem. Zapiekaj ok. 10 minut w temperaturze 200ºC.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas