​Lody kefirkowe (po 12. miesiącu)

Maluchy uwielbiają lody! Jeśli boisz się dać dziecku tak zimnej przekąski, deser możesz odstawić na noc do lodówki.

​Lody kefirkowe
​Lody kefirkowe Rodzice w kuchni

Będzie równie pyszny! Nie będzie aż tak zmrożony i łatwo podasz go łyżeczką. Czasami urozmaicam te lody pokruszonym biszkoptem, którego dodaję do masy przed zamrożeniem.
 
Składniki:

1/2 szklanki kefiru
1/2 banana
1 łyżka dżemu z owoców leśnych
garść malin
garść jagód

Sposób przygotowania:

Owoce dokładnie umyj i zmiksuj z kefirem i dżemem. Masę przełóż do specjalnych foremek na lody lub małych pojemniczków i wstaw na noc do zamrażarki lub lodówki.
Następnego dnia zdrowy owoc będzie gotowy do podania.

Smacznego!

Rodzice w kuchni
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas