Łosoś marynowany z limonką i kiełkami

Doskonały na lekki obiad lub kolację

Składnik:

Reklama

Marynata:

  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1/2 papryczki chili

Łosoś:

  • 100 g filetu z łososia bez skóry
  • 150 g ulubionej sałaty
  • 1 szalotka
  • 1/2 awokado
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • 1 garść kiełków lucerny
  • 1 kromka pumpernikla

Przygotowanie:
Marynata: wyciśnij sok z limonki, papryczkę chili oczyść z nasion i drobno posiekaj. Dokładnie wymieszaj składniki marynaty, polej nią łososia, odstaw na 15 minut.

Łososia pokrój w grubą kostkę, awokado w mniejszą, szalotkę posiekaj i wymieszaj z kolendrą. Połącz je z łososiem. Dodaj sałatę, udekoruj kiełkami, zjedz z pumperniklem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje