Łosoś w cieście

Smaczne i pożywne danie.

Łosoś w cieście francuskim
Łosoś w cieście francuskim 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z łososia odetnij skórę. Natrzyj solą i pieprzem. Wymieszaj oliwę, sos sojowy, sok z cytryny i posiekany czosnek. Zamarynuj łososia, odstaw do lodówki. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej i zrumień pokrojoną drobno cebulę. Dodaj szpinak i podlej wodą. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i czosnkiem granulowanym. Dodaj masło i śmietanę. 

2. Ciasto francuskie rozwałkuj. Wyłóż ryż i szpinak. Na wierzchu ułóż łososia i 4 jajka ugotowane na twardo. Ciasto zawiń, natnij i posmaruj jednym roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180˚C i piecz 25 minut.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas