Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim to świetny pomysł na prosty i efektowny obiad. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom ryb. Łosoś w cieście francuskim jest klasycznym, a dla wielu osób ulubionym daniem.

Łosoś w cieście francuskim to doskonały obiadowy wybór
Łosoś w cieście francuskim to doskonały obiadowy wybórINTERIA.PL

Łosoś w cieście francuskim - przygotowanie

1. Pora (tylko biała część) drobno posiekać i zeszklić na maśle.

2. Łososia podzielić na mniejsze porcje, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

3. Z ciasta francuskiego wyciąć prostokąty dwukrotnie większe niż kawałki łososia.

4. Na każdym kawałku ciasta ułożyć na środku kawałek ryby i rozłożyć podduszonego pora, zawinąć ciasto w taki sposób, aby cała ryba była zakryta, dobrze zlepić boki i całość posmarować mlekiem.

5. Włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 15-20 minut aż ciasto nabierze złotego koloru.

6. Podawać na ciepło.

Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:

Zobacz również:

Łosoś w cieście – szybki przepisInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas