Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

Kolacja dla czterech osób.

article cover
materiały prasowe

Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki gorącej wody; 2 łyżki drobno posiekanego koperku; 2 łyżki oleju słonecznikowego; przyprawy.

Sposób przygotowania:

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Skórę łososia natrzeć olejem, oprószyć solą i białym pieprzem. Łososia grillować na aluminiowej tacce. Podczas grillowania należy obracać rybę.

Piec rybę po 15 minut z każdej strony. Kiedy ryba będzie ułożona skórą do dołu, należy skrapiać ją marynatą. Następnie przykryć grill folią lub metalową pokrywką i piec łososia przez ok. 10 minut.

Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa
Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas