Łosoś w sosie koperkowym po 3. roku

Kiedy nie masz pomysłu na obiad łosoś w sosie koperkowym będzie najlepszym wyborem.

Wybieraj łososia z hodowli ekologicznych
Wybieraj łososia z hodowli ekologicznych 123RF/PICSEL

1. Starannie oczyszczone filety posól, namocz w mleku, obtocz w bułce tartej, a następnie usmaż na złoty kolor.

2. Usmażone filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i zapiecz z masłem.

3. Marchew, pietruszkę oraz różyczki brokułów umyj, obierz, opłucz i pokrój na małe kawałki.

4. Warzywa ugotuj w około 200 ml wody, zmiksuj, dodaj śmietanę, posiekany koperek i przypraw sos do smaku.

5. Polej sosem upieczonego łososia.

Łosoś w cieście – szybki przepisInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas