Łosoś z chilli

Łosoś należy do jednej z najtłustszych ryb. Z tego powodu jest też łatwy do przyrządzenia, zarówno na grillu, patelni, jak i w piecu. Najlepiej jest go podawać w towarzystwie warzyw i cytryny. Podczas przygotowywania łososia, nie trzeba dodawać ani kropli tłuszczu.

Łosoś
Łosośmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Cytrynę dokładnie umyj. Skórkę zetrzyj na tarce, a z pozostałości wyciśnij sok. Łososia polej sokiem z cytryny, dodaj startą skórkę, natkę, sól i pieprz. Natrzyj wszystkim dokładnie rybę i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie pokrój paprykę czerwoną i chili. Łososia grilluj ok. 15 minut. Gotową rybę ułóż na warzywach. Udekoruj bazylią.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas