Łosoś z grilla

Na warzywnej tortilli z sosem koperkowym.

Składniki:

  • 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
  • 4 placki tortilli           
  • 1 papryka świeża czerwona
  • 1 papryka świeża zielona
  • 1 por            
  • 2 średnie marchwie
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • sos koperkowy np. Tarsmak     

Przygotowanie:

1. Łososia doprawić solą,  pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z sosem koperkowym.

Reklama

Smacznego!  

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje