Makaron curry z kurczakiem

Łatwy przepis na pyszny obiad

Składniki:

  • opakowanie makaronu rurki
  • pierś kurczaka (ok. 65 dag)
  • 30-40 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • pół litra śmietany 18-proc.
  • olej
  • torebka curry
  • bazylia
  • 5 dag startego żółtego sera
  • najlepiej parmezanu
  • sól

Reklama

Przygotowanie:

1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w cienkie paski. Oprósz solą, posyp niewielką ilością curry. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż kurczaka ze wszystkich stron. Przełóż do dużego garnka.

2. Pieczarki i cebule obierz, pokrój, przesmaż na patelni po smażeniu kurczaka. Przełóż do garnka. Wlej śmietanę, oprósz solą i resztą curry, mieszaj, podgrzewając na małym ogniu, aż śmietana zacznie gęstnieć.

3. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź, polej sosem pieczarkowym, posyp serem startym na tarce o dużych oczkach oraz posiekaną bazylią.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: makaron | olej | curry | makarony

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje