Makaron penne z mięsem

Aktualizacja

Makaron penne z mięsem to szybkie, nieskomplikowane i bardzo pożywne danie, które może być podane jako drugie danie lub obiadokolacja na ciepło. Połączenie makaronu, kurczaka i sosu pomidorowego nie ma sobie równych. Makaron penne z mięsem polubi cała rodzina.

Dla amatorów szybkich dań - doskonały makaron penne z mięsem
Dla amatorów szybkich dań - doskonały makaron penne z mięsem123RF/PICSEL

Makaron penne z mięsem - przygotowanie

Pomidory nacinamy, sparzamy wrzątkiem, obieramy, usuwamy twarde części, blendujemy. 

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu podanego na opakowaniu.

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawami i podsmażamy na oleju do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i rozdrobniony czosnek oraz zblendowane pomidory, smażymy wszystko razem przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dokładamy serek mascarpone i przyprawy. 

Makaron wykładamy na talerze, zalewamy sosem, dokładamy pomidorki koktajlowe, dekorujemy całość zieleniną, możemy też posypać starym serem.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Kisz z łososiem i brokułamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas