Makaron po marynarsku

Z owocami morza.

Składniki na dwie porcje:

Reklama

- 25 dag mieszanych owoców morza,
- 1 szklanka słodkiej śmietanki,
- sok z 0,5 cytryny,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- 0,5 opakowania dowolnego makaronu,
- 4 łyżki masła,
- 1 łyżka siekanej cebuli

Przygotowanie:

W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła, przesmażyć na nim cebulę, dodać do tego owoce morza, chwilę smażyć i zalać śmietaną, doprawić sos solą i pieprzem, wlać sok z cytryny. Na koniec dodać do sosu pozostałe masło i natkę pietruszki. W tym samym czasie ugotować makaron.
Czas przygotowania: 25 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: owoce morza | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje