Makaron ryżowy z kiełkami

Kiełki są niezwykle bogate w składniki odżywcze, dlatego warto dodawać je do potraw.

Składniki:

  • opakowanie makaronu ryżowego
  • pierś z kurczaka
  • kilka łodyżek selera naciowego
  • por
  • opakowanie kiełków fasoli Mung lub soi
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła klarowanego
  • ząbek czosnku
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1 Pierś kurczaka opłucz, oczyść, osusz i pokrój na kawałeczki. Posyp ją startym świeżym imbirem, solą, pieprzem, polej sosem sojowym i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotuj makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu.

Reklama

2 Seler naciowy i pora pokrój, usmaż. Dodaj mięso, smaż 15 minut mieszając. Pod koniec dodaj makaron i kiełki. Pozostaw na ogniu kilka minut, cały czas mieszając.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje