Makaron ryżowy z zieloną fasolką i imbirem

Cudownie rozgrzewa!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Fasolkę wrzuć na wrzątek i gotuj 5 minut. Dodajmakaron i gotuj jeszcze 3 minuty. Odcedźi przelej zimną wodą. Na patelni rozgrzej łyżkęoleju. Wrzuć imbir i drobno posiekany czosnek,smaż ok. 4 minuty, stale mieszając. Przesuń jena bok patelni, a na środku podsmaż posiekanądymkę, pokrojone na cienkie plasterki pieczarkii paprykę. Wymieszaj całość, dodaj wstążkiz fasolką i smaż jeszcze przez ok. 3 minuty,mieszając. Wlej sos sojowy, olej sezamowy,dodaj cukier i posiekaną chili. Wymieszaj, przedpodaniem posyp sezamem.

Zmysłowe smaki: Makaron ze szparagami i szynkąInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas