Makaron ryżowy z zieloną fasolką i imbirem

Cudownie rozgrzewa!

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 1–2 garście mrożonej zielonej fasolki
  • 200 g makaronu ryżowego typu wstążki
  • 6–8 pieczarek
  • kilka plasterków czerwonej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 dymki
  • 10 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 1 posiekana papryczka chili
  • 2 łyżki czarnego sezamu

Sposób przygotowania

Fasolkę wrzuć na wrzątek i gotuj 5 minut. Dodajmakaron i gotuj jeszcze 3 minuty. Odcedźi przelej zimną wodą. Na patelni rozgrzej łyżkęoleju. Wrzuć imbir i drobno posiekany czosnek,smaż ok. 4 minuty, stale mieszając. Przesuń jena bok patelni, a na środku podsmaż posiekanądymkę, pokrojone na cienkie plasterki pieczarkii paprykę. Wymieszaj całość, dodaj wstążkiz fasolką i smaż jeszcze przez ok. 3 minuty,mieszając. Wlej sos sojowy, olej sezamowy,dodaj cukier i posiekaną chili. Wymieszaj, przedpodaniem posyp sezamem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje