Makaron w sosie orientalnym

Smakuje jak w orientalnej restauracji!

Składniki

  • 30 dag makaronu spaghetti
  • 50 dag mielonego mięsa indyka
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka,
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki pasty paprykowej
  • 1 łyżeczka bulionu w proszku
  • 1 puszka drobnej białej fasoli
  • 3 łyżki pistacji
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Szalotki oraz czosnek obierz, drobno posiekaj. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek, strąk opłucz,osusz, pokrój w paseczki. Na dużej patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mielone mięso. Dodaj szalotki oraz czosnek i paprykę. Chwilę razem podsmaż na dużym płomieniu. Potem dołóż pastę paprykową. Dolej 350 ml gorącej wody. Wsyp bulion. Całość przypraw solą oraz pieprzem.Duś ok. 10 minut.

2. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu na opakowaniu.Odcedź, osącz. Fasolę przełóż na sitko. Poczekaj,aż dobrze ocieknie z zalewy. Mięsny sos wymieszaj z fasolą oraz makaronem. Chwilę razem podgrzej. Ew.ponownie przypraw. Posyp posiekanymi pistacjami.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje