Makaron z dorszem

Przepis na pyszną zapiekankę

Składniki

  • 25 dag makaronu np. wstążka ząbkowana
  • 1/2 kg filetów z dorsza
  • łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 10 dag żółtego sera
  • pęczek koperku
  • 3/4 szklanki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki przyprawy maggi
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Rybę umyj, osusz i oprósz z obu stron solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

Reklama

Tak przygotowaną rybę odstaw na 10 minut, obtocz w mące i usmaż na oleju na złoto. Odsącz na ręczniku papierowym. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z posiekanym koperkiem. W natłuszczonym i wysypanym bułką tartą żaroodpornym naczyniu układaj kolejno makaron, rybę i ser z koperkiem. Całość zalej śmietaną z maggi.

Piecz 20 minut w temp. 180°C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje