Makaron z groszkiem i brokułami

Pożywny i smaczny.

Składniki:

  • 15 dag makaronu penne
  • brokuł
  • 2 pomidory
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 10 dag parmezanu
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka octu winnego
  • zioła prowansalskie
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Brokuł podziel na różyczki, gotuj do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie. Pomidory pokrój na cienkie paski. Makaron ugotuj, odcedź, ostudź. Wymieszaj go z brokułem, pomidorem i groszkiem.

Reklama

2. Połącz olej, ocet winny, 3 łyżki wody, zioła prowansalskie i szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Sałatkę ułóż na talerzu, polej przygotowanym sosem. Całość posyp parmezanem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje