Makaron z indykiem, szpinakiem i pastą harissa

Walentynki to idealny moment na poświęcenie ukochanej osobie większej ilości czasu i zrobienie dla niej czegoś wyjątkowego. Na pewno dobrym pomysłem jest samodzielne przygotowanie pysznej kolacji, w której królować będą orientalny smaki. Makaron w połączeniu z ostrą harissą z papryczek chilli dodatkowo podgrzeje romantyczną atmosferę.

Makaron z indykiem
Makaron z indykiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy jedną łyżkę oliwy i na większym ogniu podsmażamy pokrojonego w kostkę indyka. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz sól. Następnie dorzucamy szpinak oraz harrisę i smażymy około 2 minuty. Dodajemy posiekany estragon, wlewamy śmietanę i dokładamy gotowy makaron. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez jakieś 8 minut. Gotową pastę podajemy na głębokich talerzach z ćwiartką cytryny do smaku.

Smacznego!

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas