Makaron z karczochami

250 g makaronu - wstążki; słoiczek karczochów w zalewie naturalnej; cebula; 3 łyżki białego wina; 20 g masła; 100 g śmietany; łyżeczka musztardy; łyżeczka oregano.

Odsączone karczochy wrzucamy na minutę do wrzącej wody. Później kroimy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy karczochy i cebulę pokrojoną w kostkę. Dusimy przez 5 minut. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy z powrotem do garnka, w którym był gotowany, przykrywamy, by nie ostygł. Do karczochów i cebuli wlewamy białe wino i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą i gotujemy jeszcze przez minutę. Posypujemy solą i pieprzem, dodajemy do makaronu, posypujemy oregano i podajemy gorące.

Reklama

Uwaga - działa jak afrodyzjak.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wino | makaron | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje