Makaron z tuńczykiem

Prawdziwa gratka dla miłośników morskich smaków. Makaron z tuńczykiem i cebulą w śmietanie z dodatkiem aromatycznych przypraw to pożywne, smaczne oraz szybkie w przygotowaniu danie obiadowe.

Idealne połączenie smaków
Idealne połączenie smakówINTERIA.PL

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu z opakowania. Ugotowany odcedzamy i odstawiamy.

2. W czasie gotowania makaronu obieramy oczyszczamy cebulkę i kroimy ją możliwie najdrobniej. Tuńczyka osączamy z zalewy i rozgniatamy widelcem.

3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy rozdrobnioną cebulkę, smażymy często mieszając, aż do lekkiego zrumienienia. Dodajemy tuńczyka, mieszamy, smażymy razem z cebulką. Po ok. dwóch minutach dodajemy cztery łyżki śmietany i wsypujemy przyprawy. Łączymy wszystko razem i podsmażamy jeszcze chwilę.

4. Makaron wykładamy na talerze, polewamy zawartością patelni, dekorujemy całość rzeżuchą i posypujemy natką pietruszki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas