Makaron ze szpinakiem

Pyszny i zdrowy.

Składniki na 4 porcje:

- 1/2 paczki makaronu rurki,
- 30 dag szpinaku,
- 15 dag sera rokpol,
- 1/2 kubka śmietany,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy.

Przyrządzanie:

Szpinak umyć, oderwać listki, łodyżki wyrzucić. Liście kilkakrotnie umyć. Rozgnieść czosnek, usmażyć go na oliwie. Dodać szpinak, smażyć, mieszając. Po 5 minutach zdjąć z ognia, dodać pokruszony rokpol, chwilę podusić. Odstawić i zalać śmietaną. Zagotować w dużym garnku wodę, posolić i wlać łyżkę oliwy. Na wrzątek wrzucić makaron, gotować, aż będzie miękki. Odcedzić. Rozłożyć go na talerzach, polać sosem ze szpinakiem. Posypać utartym serem.
1 porcja - 576 kcal
Czas przygotowania: 30 minut

Dowiedz się więcej na temat: makaron | szpinak | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje