Makaronowa buzia

Danie, które z pewnością spodoba się najmłodszym. Idealna propozycja na Dzień Dziecka!

Makaron z parówkami
Makaron z parówkamimateriały prasowe

Sposób przygotowania

W czterech rondelkach gotujemy wodę, w jednym przez 15 min gotujemy brokuła w osolonej i lekko posłodzonej wodzie, w drugim jajko na twardo, a w trzecim makaron (zgodnie z czasem na opakowaniu). Czwarty garnek należy przygotować najpóźniej, by ugotować w nim parówkę z kurczaka. Ugotowaną i przekrojoną wzdłuż parówkę kładziemy obok siebie tak, by jej dolne części lekko rozchodziły się na boki. Na górze talerza, zakrywając początki parówki układamy brokułowe włosy, a na dole makaron, tworząc twarz, na nim też za pomocą ketchupu rysujemy uśmiech. Nad uśmiechem, pomiędzy parówkami układamy pomidorowy nos, a kończąc dzieło przekrajamy zarówno oliwkę, jak i jajka na pół i układamy je na parówkach tworząc oczy naszej postaci.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas