Makowe muffinki (bezglutenowe)

Pyszne muffinki, które przygotujesz błyskawicznie!

Składniki:

  • 200 g mąki bezglutenowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • Łyżeczka mielonego maku
  • 125 g cukru
  • 2 jajka
  • 100 g miękkiego masła
  • 150 g + 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 6 łyżek dżemu truskawkowego

Reklama

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia, sól i mak wymieszać. Jajka ubić z cukrem, dodać masło. Dodać mąkę, a następnie 150 g jogurtu.

Ciasto nałożyć do 6 żaroodpornych foremek (135 ml pojemności). Piec w 175 st. C przez ok 25 minut. Gotowe muffiny wyjąć, ostudzić, dekorować jogurtem i dżemem truskawkowym.

Dowiedz się więcej na temat: Makowe muffinki (bezglutenowe)

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje