Makrela zapiekana pod beszamelem

Oto przepis na szybkie, świetnie wyglądające i przepyszne niewielkie zapiekanki, które świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdą okazję! Odrobina wędzonej makreli w połączeniu z gotowanym jajkiem, serem, a wszystko zalane sosem beszamelowym i zapieczone przez parę chwil. W ten sposób otrzymujemy przepyszne danie, którego smak polubią również ci, którzy nie przepadają za wędzoną rybą. To dziecinnie proste!

Makrela jest tłustą rybą bogatą w cenne kwasy omega-3
Makrela jest tłustą rybą bogatą w cenne kwasy omega-3123RF/PICSEL

Danie możesz przygotować w mniejszych pojemnikach, jak w naszym przepisie, ale w dużym naczyniu wyjdzie równie dobre. Oto instrukcja:

Przepis na makrelę pod beszamelemInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas