Markizy twarogowe przekładane kremem czekoladowym

Te ciasteczka posmakują każdemu!

Czas przyrządzenia: 95 minut
Składniki dla: 30 sztuk

Składniki

  • 25 dag mąki pszennej
  • 25 dag mielonego tłustego twarogu
  • 1/2 kostki zimnej margaryny (12,5 dag)
  • 10 dag drobnego cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella
  • posiekane pistacje i cukier puder do dekoracji
  • mąka do oprószenia stolnicy

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj, lekkopodsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka kwiatki, w połowie ciastek zrób dziurki kieliszkiem.

2. Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 15 minut. Ciastka ostrożnie zdejmij z blachy, przełóż na kratkę kuchenną i dobrze wystudź. Krem czekoladowy lekko podgrzej. Zupełnie zimne ciastka przełóż kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj posiekanymi pistacjami i oprósz cukrem pudrem.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje