Marynata do wieprzowiny

W moździerzu utłucz goździki, ziele angielskie i sól.

Składniki:

  • 2 średnie ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki majeranku
  • 2 goździki
  • 1/2 łyżki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki chili w proszku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej.

Reklama

Sposób przygotowania:

W moździerzu utłucz goździki, ziele angielskie i sól. Dodaj majeranek i czosnek i utłucz na miazgę. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Porcje mięsa natrzyj marynatą na 3 godziny przed wrzuceniem na ruszt.

Przepis przygotował szef kuchni, Adam Chrząstowski

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje