Marynowana pierś z kurczaka w bazylii podawana z bukietem warzyw i pomidorami - Robert Sowa

<b>Składniki</b>: 60 dag piersi z kurczaka, 1 cebula pokrojona w kostkę, 20 dag bukietu warzyw, 1 papryczka chilli, 100 ml salsy pomidorowej, 10dag sera Mozzarella, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, bazylię, biały pieprz, liść laurowy, sól.

Przygotowanie:

Umyte i osuszone piersi z kurczaka solimy i pieprzymy. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wkładamy piersi z kurczaka i przysmażamy z każdej strony. Dodajemy czosnek, cebulę, papryczkę chilli i smażymy 10 minut. Dodać bukiet warzyw, przyprawy, salsę pomidorową i dusić do miękkości. Przed podaniem dodajemy ser Mozarella i świeżą bazylię. Żeby mięso miało bardziej wyrazisty smak należy zamarynować je w przyprawach i ziołach na kilka godzin przed przygotowaniem.

Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas