Marynowane steki z karkówki

Z grilla.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 gałązki bazylii,
- po 1 gałązce rozmarynu i szałwii,
- 6 łyżki oleju,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- 4 steki z karkówki (po ok. 175 g),
- 250 g cukinii,
- 400 g kolb kukurydzy (z puszki),
- sól,
- pieprz,
- 1 cebula,
- 2 pomidory,
- 200 ml sosu Salsa

Przygotowanie:

Zioła umyć i posiekać. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny. Cukinię i kolbki kukurydzy pokroić na grube kawałki. Przygotowane składniki skropić marynatą. Przykryć i odstawić na około 30 minut. Steki piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, warzywa ok. 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Na sos: obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a miąższ drobno pokroić. Salsę połączyć z pokrojoną cebulą i pomidorami i podawać do mięsa i warzyw.

Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 2310 kJ/552 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas