Marynowane steki z karkówki z sałatką z makaronu

Z grilla.

Składniki na 4 porcje:

- 2 gałązki rozmarynu,
- 3 łyżki średnio-ostrej musztardy,
- 2 łyżki miodu,
- 7 łyżek oliwy z oliwek,
- sól, czarny pieprz,
- 4 steki z karkówki,
- 200 g makaronu Penne,
- pęczek zielonej cebulki,
- 200 g pomidorków koktajlowych,
- 5 łyżek białego octu winnego,
- szczypta soli,
- pęczek rukoli

Przygotowanie:

Musztardę, miód i łyżkę oliwy wymieszać, dodać drobno posiekany rozmaryn, doprawić solą i pieprzem. Mięso zalać marynatą i odstawić na co najmniej 2 godziny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować. Ocet, sól, pieprz szczyptę cukru wymieszać z 6 łyżkami oliwy. Do makaronu dodać poprzekrawane pomidorki i drobno pokrojoną zieloną cebulkę, zmieszać, zalać przygotowanym sosem. Dodać rukolę, jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Steki grillować ok 10 minut obracając. Podawać z sałatką.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 2980 kJ/712 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje