Marynowany indyk w lubczyku z gruszkami

<b>Składniki:</b>60 dag piersi z indyka pokrojonych w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag młodej marchewki, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki gruszek, 1 posiekana czuszka, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., lubczyk, imbir, biały pieprz , sól.

Przygotowanie

Pokrojonego w kostkę indyka nacieramy solą i pieprzem. W rondlu na gorącym oleju obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę, czuszkę, lubczyk, imbir, białe wino i dusimy. Po 20 minutach dodajemy młodą marchewkę, gruszki, wlewamy śmietanę i całość dusimy do miękkości mięsa, ciągle mieszając. Przed podaniem doprawiamy do smaku imbirem, pieprzem i solą.

Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas