Marynowany schab i żeberka

Doskonałe z grillowaną papryką i pomidorami.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1,5 kg grubych żeberek,
- 2 papryczki chilli,
- 2 łyżki średnioostrej musztardy,
- 2 łyżki brązowego cukru,
- 75 ml octu,
- 1,5 kg schabu bez kości,
- 4 ząbki czosnku,
- 75 ml oliwy z oliwek,
- sok i skórka z 1 limetki

Przygotowanie:

Żeberka umyć i osuszyć. Chili rozciąć wzdłuż, wyciąć gniazda nasienne, drobno posiekać. Musztardę, brązowy cukier, ocet i chili dokładnie wymieszać. Żeberka natrzeć i zostawić pod przykryciem aż naciągną. Na średnim żarze grillować 12-15 minut. Schab umyć, osuszyć, pociąć na kotlety. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę z oliwek, sok i skórkę z limetki oraz czosnek wymieszać. W tej mieszance marynować mięso. Na średnim żarze grillować 12-15 minut. Podawać z grillowaną papryką i pomidorami.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas