Matjasy korzenne w śliwkach

Składniki

  • 400 g np. Matjasa korzennego SEKO SA
  • 4 średnie cebule
  • 200 g śliwek kalifornijskich suszonych
  • pieprz kolorowy
  • kilka goździków
  • 2-3 liście laurowe
  • olej

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w cienkie półkrążki, po czym sparzamy ją wrzątkiem, z kolei śliwki moczymy we wrzątku parę minut. Śledzie kroimy (w ok. dwucentymetrowe kawałki), a następnie przekładamy na przemian z cebulą i śliwkami. Każdą warstwę posypujemy kolorowym pieprzem, dodajemy liście laurowe i goździki. Całość zalewamy olejem i odstawiamy na parę godzin do lodówki.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje