Meksykańskie przekąski na karnawał: enchiladas z guacamole

Zrób przyjęcie w egzotycznym stylu

Do zgarnięcia: Kasa na imprezę!

Reklama


Składniki:

  • Pęczek zielonej cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  •  500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 łyżka oleju
  • Sól, pieprz
  • Puszka pomidorów
  • Opakowanie tortilli (8 sztuk)
  • 100 g sera Gouda
  • 8 listków sałaty
  • 2 awokado
  • Sok z połowy cytryny

 Przygotowanie:

 Zieloną cebulkę pokroić. Ząbek czosnku rozgnieść. Chili drobno posiekać.. Mięso mielone usmażyć na oleju , doprawić solą i pieprzem, dodać zieloną cebulkę, chili i czosnek, przesmażyć. Dodać pomidory , gotować 5 minut. Ostudzić. Tortille pojedynczo zawijać w folię aluminiową i podgrzać w piekarniku (175 st. C) przez ok. 10-15 minut. Goudę utrzeć. Tortille rozwinąć z folii. Na tortilla nakładać, sałatę trochę farszu mięsnego I tartego sera. Mocno zrolować i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.

Na guacamole: Ząbek czosnku rozgnieść, chili drobno pokroić,  zmiksować z miąższem awokado. Doprawić sokiem z cytryny i solą.

 Enchiladas przekrawać na 3 części i umieszczać w papierowych papilotkach. Podawać z guacamole.
Przekąski, zakąski, przystawki i startery

Dowiedz się więcej na temat: Meksykańskie przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje