Mielone z ananasem i kaparami

Dla miłośników kotletów mielonych

Składniki - kotlety

  • pierś kurczaka
  • jajko
  • łyżeczka śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej
  • sól
  • pieprz

Składniki - sos

  • pół puszki ananasa
  • pół zalewy z ananasa
  • łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu
  • łyżka masła
  • 3 łyżki kaparów
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania

1. Pierś kurczaka pokrój, zmiel w maszynce do mięsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Formuj kulki. Obsmaż. Gotuj w wodzie 10 minut. 

2. Plastry ananasa przekrój na pół. Masło rozpuść na patelni z miodem, włóż cząstki ananasa, podsmaż, dodaj mleko kokosowe, zalewę z puszki, jogurt i opłukane w wodzie kapary. 

3. Całość duś, odparowując sos, by nieco zgęstniał. Przypraw cynamonem, solą i pieprzem. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje